Goede voornemens? Practice what you preach en wapen uw kleerkast

Supergoods Store (een van mijn favoriete adresjes in Gent en Mechelen) vroeg mij wat mijn faire voornemens zijn voor het nieuwe jaar. De korte versie kan je lezen op hun blog. De lange versie op de mijne.

screen-shot-2016-12-29-at-10-05-04

Als fair fashion journalist ben ik streng voor mezelf. Goede voornemens maak ik niet, maar als ik toch een kledingstuk op de kop tik waar een geurtje aanhangt, voel ik me meteen schuldig. ‘Practice what you preach’, weet je wel?

Lange tijd heb ik zelfs helemaal niet meegedaan aan ‘practice what you preach’. Eerlijke mode leek altijd te duur voor mijn portemonnee of niet kleurrijk genoeg naar mijn soms excentrieke smaak.

Van die vooroordelen ben ik afgestapt. In plaats van mijn kleerkast op te vullen met prints die na een paar weken uit elkaar dreigen te vallen, shop ik minder en bewuster. Sinds Supergoods naar Gent gekomen is en ik er ook heel wat andere adresjes ontdekte, ga ik vaker daarheen. De duurste merken laat ik nog steeds aan me voorbijgaan, maar om er mooi en tegelijk eerlijk uit te zien, heb ik wel wat over.

Mijn goed voornemen is vooral om te blijven dezelfde weg op te gaan: minder verleid worden door hippe hebbedingen en mijn kleerkast wapenen op lange termijn. Oude kleren met foute labels niet weggooien, maar bij nieuwe kleren resoluut gaan voor wat juist is. Anderen niet met het belerend vingertje op de stikfouten in de textielindustrie, maar hen meesleuren naar mijn favoriete Gentse adresjes. Ja, dat wordt mijn goed voornemen: veel gaan shoppen met vriendinnen, zonder daarom altijd zelf iets te willen kopen.

Ha, en veel Tony’s Chocolonely eten. Dat ben ik ook van plan.

https://www.supergoods.be/blogs/supergoods-news/voornemen-voor-de-duurzame-garberobe-2017

screen-shot-2016-12-29-at-10-01-24

Een gedachte over “Goede voornemens? Practice what you preach en wapen uw kleerkast

  1. Becky schreef:

    Via de website van Supergoods ben ik hier terecht gekomen, ik ga je blijven volgen 🙂
    Mijn goede voornemen voor 2017 is om minder te kopen (doel = maximum 10 stuks op een jaar) én om bij het kopen van schoenen resoluut voor fair te kiezen (sinds begin 2015 koop ik al mijn kleding fair en dat gaat (relatief) vlot, maar schoenen vind ik toch lastiger)
    Een heel fijn nieuw jaar gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *